Elegance Magazine – 10x toptalent – De 10 kunstenaars van 2013

Elegance Magazine – 10x toptalent – De 10 kunstenaars van 2013

Meer info: http://www.elegance.nl/kunst/39241-10-kunstenaars-van-2013/

 

Hugo Tieleman
Hij valt op zoals de broertjes Van Eyck ooit deden. Hij is dan ook echt een ‘schilder-schilder’, zegt hij zelf. Iemand die de ambachtelijkheid tot thema verheft. De werken van Hugo Tieleman (30) zijn schilderachtig in de klassieke betekenis: het materiaal is belangrijk. Hij gebruikt kozijnverf, spuitbussen, pasteuze olieverf en antiekverf door elkaar, en speelt met de effecten. Druipt het? Geen probleem, de natuur gaat net als verf haar eigen gang. Daarover gaat zijn werk: de strijd tussen natuur en cultuur. In donkere kleuren, melancholieke sferen en krachtige beelden laat hij zien hoe de mens ingrijpt in de natuur en sporen van verval en vernietiging achterlaat. ‘Anderzijds: de natuur is oppermachtig. Ik zoek naar de esthetiek in die vergankelijkheid.’ Daarmee is hij een romanticus, iemand die zich verliest in de natuur volgens de Duitse schilderkunsttraditie. ‘Ik onderzoek het, en hoop dat ik mensen stil kan laten staan bij dat proces.’
Wapenfeiten: Gestudeerd aan de HKU in Utrecht. Nominatie voor Koninklijke prijs voor Vrije Schilderkunst. Groot project in Denemarken (4×4 meter painting), diverse exposities in het buitenland. Tot 24 februari solo-expo in de Haagse Livingstone Gallery. www.hugotieleman.com

 

Share post:

  • /

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.