Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2012

Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

13 oktober t/m 5 november 2012

Jaarlijks wordt door Hare Majesteit de Koningin de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uitgereikt. Deze aanmoedigingsprijs, die in 1871 door Koning Willem III werd ingesteld als Koninklijke Subsidie, is bedoeld om jong talent op het gebied van de schilderkunst te stimuleren.

De tentoonstelling toont het werk van 4 winnaars en het werk van twintig exposanten. De jury van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst bestond dit jaar uit: Tjebbe Beekman, Hanne Hagenaars, Stijn Huijts, Carla Klein, Ronald Ophuis, Lilly van der Stokker en Wilma Sütö (voorzitter). De tentoonstelling is geopend van 13 oktober  t/m 4 november 2012 (m.u.v. vrijdag 2 november). Het Koninklijk Paleis Amsterdam is gedurende de tentoonstelling geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur.

 

Share post:

  • /

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.