Nominatie Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2014

Nominatie Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2014

Op vrijdag 10 oktober heeft Koning Willem-Alexander in het Koninklijk Paleis Amsterdam de Koninklijke Prijs 2014 uitgereikt aan Niels Broszat, Koen Doodeman, Bob Eikelboom en Jessica Skowroneck. Na de feestelijke uitreiking opende de Koning de tentoonstelling waar de winnende werken en een selectie uit de overige schilderijen te zien zijn. 

De volgende kunstenaars waren genomineerd voor de Koninklijk Prijs voor Vrije Schilderkunst 2014:

Rob Bouwman, Niels Broszat, Geronimo Cadogan, Roos van Dijk, Koen Doodeman, Jeffrey Dunsbergen, Bob Eikelboom, Anne Forest, Quint Hartmann, Frederique Jonker, Lilian Kreutzberger, Henrik Kröner, Daniel Mullen, Janine van Oene, Selma van Panhuis, Oscar van der Put, Tanja Ritterbex, Jessica Skowroneck, Eva Spierenburg, Han Sterrenburg, Hugo Tieleman, Sabina Timmermans, Jop Vissers Vorstenbosch, Marieke van ’t Zet.

De Koninklijke Prijs, die in 1871 door Willem III werd ingesteld als Koninklijke Subsidie is bedoeld om jong talent op het gebied van de schilderkunst te stimuleren. De prijsuitreiking en tentoonstelling vinden plaats onder auspiciën van de Stichting Koninklijk Paleis te Amsterdam.

De tentoonstelling is geopend voor publiek  vanaf 11 oktober t/m 2 november 2014 en te bezoeken van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.  www.paleisamsterdam.nl

 

JBF_6885-lowres

PHOTO BY JULIE BLIK FOTOGRAFIE

Hugo-Tieleman-Mining-site-1-150x200cm_800x589

Mining site 1 150 x 200 cm, oil, sand, spray paint, alkyd paint and various materials on canvas, 2014

Share post:

  • /

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.