Noord-Brabants museum | Selected Works 2010-2015

Noord-Brabants museum | Selected Works 2010-2015

(tekst: Noordbrabants museum)

Hugo-Tieleman-Noordbrabants-museum-den-bosch

mk_000310p_Carrousel Tekstpagina      logo-footer

19 september t/m 29 november 2015

Onder de noemer ‘Brabantse Nieuwe’ geeft het museum aanstormend talent een podium. Dit keer is dat Hugo Tieleman. Geheel onbekend is Tieleman niet, zijn boek Land of Confusion. Selected works 2010-2015 verscheen onlangs en kreeg van het NRC Handelsblad 4 sterren.

Schoonheid in de Duisternis
Tieleman schildert de wereld zoals we hem misschien liever niet kennen: duister, wild, vervuild. Zijn werk geeft de kijker een apocalyptische blik op de toekomst van de aarde. Het zijn raadselachtige landschappen van kleurige verfstreken en –spatten die je doen afvragen wat zich precies heeft afgespeeld op die plekken.

Cultuur versus Natuur
De spanning tussen natuur en cultuur is het werkveld van Tieleman. Wat is de invloed van de mens op de natuur en waar leidt die invloed toe? Tielemans antwoord op deze vraagstukken laat hij het liefst zien op grote doeken. De groezelige en grillige verfdruppels en vlekken scheppen een al even grauwe wereld. Maar in de wereld van Tieleman is er schoonheid te vinden in de destructie en vergankelijkheid. De laatste tijd onderzoekt Tieleman of hij de kracht van zijn grote werken ook in een kleiner doek kan vatten.

Over Hugo Tieleman
Hugo Tieleman studeerde in 2007 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht waar hij zijn Bachelor of Fine Arts behaalde. Hij won de Publieksprijs van de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst in 2011, 2013 en 2014. Daarnaast is zijn werk inmiddels opgenomen in diverse bedrijfs- en privécollecties.

Meer info: Zie Noordbrabants museum >

Share post:

  • /

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.