Urban Nature – Rino – Utrecht

Urban Nature – Rino – Utrecht

13 oktober t/m 16 december 2009
Group exhibition including Marit Dik, Eva de Kievit, Saskia Klok, Anja van Rennes, Hugo Tieleman, Sabina Timmermans.


“Als ik mijn huis uitstap, ’s ochtends op weg naar mijn werk, kom ik het meteen tegen: de voortuintjes met de keurig geknipte heggen eromheen. En de straat rijd ik uit onder het loof van de bomen die er staan. Als mensen op bezoek komen, hoor ik vaak dat het “zo’n leuke straat is”. Ze bedoelen dan eigenlijk dat door de vele bomen die er staan, de straat prettig aan doet.

Steden zijn vaak zo gebouwd, dat elke wijk zijn eigen park heeft, dat er nog een groot park voor de hele stad is en dat er aan de rand van de stad nog een recreatiegebied te vinden is waar mensen in het weekend terecht kunnen. Dit is ‘Urban Nature’; je vindt het overal; het kan gaan om een braakliggend terrein waar van alles groeit en bloeit, een grasveldje tussen de huizenblokken in, of
het drukke stadspark.

Deze expositie brengt zes kunstenaars bij elkaar die hun werk baseren op de verhouding tussen cultuur en natuur; die de
menselijke ingrepen en aanwezigheid zetten tegenover de door de mens mogelijk gemaakte stedelijke natuur. Deze natuur, die doet herinneren aan het ongerepte en doet verlangen naar oerinstincten. De spanning die er ontstaat als er een blikje is achtergelaten op het grasveld en vergeet ook niet de vele planten in vensterbanken.

Uit onderzoek is gebleken, dat in een woonomgeving met veel groen mensen gelukkiger zijn.”

Jans Muskee

 

 

Share post:

  • /

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.