Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2013

Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2013

Nominatie Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2013

Op 4 oktober reikt Koning Willem-Alexander de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2013 uit aan vier jonge kunstenaars. Dit is een aanmoedigingsprijs voor jong talent op het gebied van de schilderkunst en wordt traditiegetrouw uitgereikt in het Koninklijk Paleis Amsterdam. De prijs werd in 1871 door Koning Willem III ingesteld als Koninklijke Subsidie. Koningin Emma, Koningin Wilhelmina, Koningin Juliana, Koningin Beatrix en Koning Willem-Alexander hebben deze traditie van de prijs voortgezet tot op de dag van vandaag. Vier kunstenaars komen ieder jaar in aanmerking voor een Koninklijke Prijs, een geldbedrag van 6.500 euro belastingvrij. De jury van de Koninklijke Prijs 2013 bestaat uit: Tjebbe Beekman, Hanne Hagenaars, Jan van der Ploeg, Hedwig Saam, Lilly van der Stokker, Benno Tempel (voorzitter) en Esther Tielemans. Na de uitreiking opent de Koning de tentoonstelling waar zowel de winnende werken als een selectie uit de overige ingezonden schilderijen te zien zijn.

Tentoonstelling
5 oktober t/m 27 oktober
dinsdag t/m zondag, 11.00-17.00 uur.

Bij de tentoonstelling wordt een publicatie uitgegeven.

Publieksprijs
Tijdens je bezoek aan de tentoonstelling kun je jouw voorkeur voor één van de geëxposeerde werken aangeven.
Het schilderij met de meeste stemmen wordt verloot onder de bezoekers die kozen voor dit schilderij.

Meer informatie: http://www.paleisamsterdam.nl/programma/tentoonstellingen/koninklijke-prijs-2013

 

 

 

Share post:

  • /

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.