Stad in Beeld, Beeld van een Stad – Stedelijk museum Zwolle

Stad in Beeld, Beeld van een Stad – Stedelijk museum Zwolle

Stad in Beeld, Beeld van een Stad”. De opening vindt plaats op zondag 2 juni om 15.00 uur in het Stedelijk Museum Zwolle aan de Melkmarkt 41.

Stad in Beeld, Beeld van een Stad toont naast cultuurhistorische werken uit onze collectie ook werk van hedendaagse kunstenaars.

Op de begane grond is de tentoonstelling Stad in Beeld verbonden met de werkelijkheid zoals die is en was in en rond Zwolle met veel schilderijen en prenten uit de collectie van het museum. Het gaat om werken uit verschillende tijden van onder andere Abraham Beerstraten, Gerrit Grasdorp, Jacobus Stellingwerf, Cornelis Felix, Derk Jan van Elten, Adrianus Serné, Jan Grasdorp, Jan Koster en Gerco de Ruijter. Tevens hebben we veel werken die het zicht op de oude stad weergeven of het silhouet van de oude stad als herkenbare horizon hebben.

Op de eerste verdieping met Beeld van een Stad is de werkelijkheid van nu basis of vertrekpunt voor fantasie, horror, ideaal, utopie of nachtmerrie met werk van Rik Smits, Yang Yongliang, Georg Bohle, Kim Habers, Hugo Tieleman, Jeroen Molenaar, Nadia van Genderen en Machteld Wijlacker.

http://www.stedelijkmuseumzwolle.nl/cms/index.php/nl/huidige-exposities/844-stad-in-beeld-beeld-van-een-stad

Share post:

  • /

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.